Pomozte 4. třídě vybrat peníze pro zvířátka v Krásném Lese

10.11.2019 20:55
Vážení rodiče, 
 
naši čtvrťáci jsou zapojeni do projektu Jsem Laskavec (https://www.laskavost.cz/jsemlaskavec) a ideálně 13. 11., kdy je Den laskavosti, bychom měli provést nějaký dobrý skutek, o kterém budeme dělat reportáž a mimo dobrého pocitu z pomáhání budeme také soutěžit o setkání se známou osobností a zábavným výletem pro děti do Prahy. My jsme si vybrali pomoc hrádeckým zvířátkům a pan Horinka mě navedl na útulek v Krásném Lese, kam se zatoulaná zvířátka z Hrádku vozí. Vlastní ho paní Vojáčková (https://azylpes.cz/) a v podstatě na vlastní náklady útulek provozuje. Byli jsme se tam s dětmi podívat. Vymysleli jsme, že uspořádáme sbírku pro tyto pejsky a kočičky v naší škole, a pokud vedení dovolí, navštívili bychom i ZŠ T. G. Masaryka i ZŠ Lidickou. Budeme vybírat peníze "jen tak", nebo si Vaše děti mohou koupit výrobky, které prodává paní Vojáčková ve svém útulku, které nám pro tyto účely propůjčila. Jedná o propagační předměty typu odznáčky, propisky, magnetky, bloky s motivem koček či psů, uzly pro pejsky, myšky pro kočky, samolepky, náušnice, batohy, klíčenky na krk a pod. Cena se pohybuje většinou kolem 30 - 50 Kč. Některé věci jsou levnější, jiné dražší. Nejdražší jsou látkové batohy (https://azylpes.cz/vaky-batuzky-s-tlapkama/) za 120 Kč, různé druhy uzlů pro přetahování s psími mazlíčky, ty jsou kolem stovky. 
 
Byli bychom moc rádi, kdybyste nám pomohli vybrat dost penízků, abychom mohli koupit např. šampóny pro kočky, krmení či věnovali finanční hotovost např. na zvelebení kotců, zakoupení misek či lékařské výdaje. Dámy, které v útulku pracují, jsou moc milé a bezpochyby si pomoc zaslouží.
 
Vzhledem k tomu, že 13. 11. už mají v útulku nějaký program, musíme naši "Laskavost" spáchat dříve, a to v pondělí 11. 11. Pokud nám tedy chcete pomoci, dejte v pondělí svým dětem finanční hotovost dle svého uvážení. Připomínám, že můžete přispět "jen tak", nebo si koupit některý z propagačních předmětů. Jsem si jistá, že se budou dětem líbit.
 
Děkuji moc za případnou pomoc.
 
S vřelým pozdravem
 
Veronika Sabová